Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Magazines

U wilt uw magazines kostenefficiënt uitgeven, maar niet inleveren op de consistente topkwaliteit of leveringsbetrouwbaarheid? Wij kennen de markt door en door en helpen u graag.

Een magazine uitgeven is meer dan een PDF-je door de persen sturen. Juist die “kleine” details maken het verschil en bepalen uw succes. Past de papiersoort bij de gewenste uitstraling. Wordt het transport/distributietraject gestroomlijnd. Hoe gaat u om met uw abonnees. Kunnen de magazines ter plekke worden geseald en geadresseerd.

Met onze ervaring in het verzorgen van vele duizenden uitgegeven magazines door de jaren heen, en ons brede netwerk, garanderen wij u graag een passende, geïntegeerde oplossing en adviseren wij waar nodig.

opgerolde magazines

Indien gewenst ondersteunen wij ook uw gehele prepress traject:

  • Lay-out (DTP): Voor het opmaken, retoucheren en aanbrengen van kleurcorrecties van het gewenste materiaal en de productie van drukklare PDF-bestanden.
  • Lithografie: Voor het hoogwaardig scannen van bijv. aangeleverde foto’s, dia’s en kleurnegatieven, opname objecten en gedrukte materialen.

Proofing (het controleren van de aangeleverde bestanden) en computer to plate (CTP) (het op de plaat belichten van de aangeleverde opgemaakte drukbestanden) is uiteraard een standaard inbegrepen onderdeel van ons drukproces.

Na de digitale bestandscontrole ontvangt u altijd een proof/remote. De klant is zelf verantwoordelijk voor de laatste handmatige controle (zie checklist) van het gepresenteerde beeld op verschuivingen en vermissingen van objecten. let wel; de proof is in lage resolutie en niet bedoeld om nog te editten

In ons uitgebreide netwerk van 16 drukkerijen hebben wij een breed aanbod van heatset rotatiepersen, vellen offsetpersen en digitale persen voor de productie van schitterende magazines. Hierdoor kunnen we de best passende aanbieding doen voor uw magazine, rekening houdende met o.a. de gewenste oplage, papiersoort, afwerking, bindwijze en leverdatum.

De keuze van papiersoort, afwerking en bindwijze heeft niet alleen veel invloed op het kostenniveau, maar uiteraard ook op de uitstraling van uw magazine. Graag adviseren wij u dan ook over de optimale uitvoering

Papiersoorten
Uitgaande van de drukwijze kunt u op basis van eigenschappen als witheid, doorzichtigheid (opaciteit) ruwheid, gramgewicht, opdikking, strijklaag etc. kiezen uit talloze papiersoorten, zoals machine coated (MC) glans, eiglans (silk),  mat zoals Galerie fine, Galerie Art, Multi Art, UPM finesse, Tom&Otto, Serixo, G-print, Muncken, Grapho

Afwerking
Minstens zo belangrijk is de keuze voor de afwerking van het papier, door middel van laminaat, persvernis, watervernis, UV-lak of spotvernis. Daarnaast zijn uitgebreide mogelijkheden voor vouwen, stansen, rillen, embossen etc.. Ook kunnen extra items als inserts, visitekaartjes en CD’s worden aangebracht op een al dan niet aangegeven plaats.

Bindwijze
U kunt voor de binding van uw magazine kiezen uit geniet gebrocheerd, garenloos gebrocheerd (pur koudlijm, hotmelt), of genaaid gelijmd (dikke magazines).

Bij Bal Media geloven wij in klantgericht denken. Daarom leveren wij uw producten aan zoals u het wenst. Echter, geloven wij ook in ons netwerk, onze expertise en de efficiëntie en kostenvoordelen van verticale integratie, zeker in het geval van magazines.

Levering volgens het “standaard”-traject, op 1 adres, is mogelijk, maar ook grof- en fijnmazige distributie behoren tot de mogelijkheden.

Integratie van het (pre)postale traject voor uw abonnees ligt hiernaast voor de hand, zowel gezien de kostenefficiënte aanpak als vaak een reductie van de totale doorlooptijd.

Het prepostale en postale traject bepaalt een aanzienlijk deel van de kosten van uw magazine. Niet meer dan logisch dus dat u ook hier een geoptimaliseerde aanpak wenst.

Door uw magazines ter plaatse te laten sealen en adresseren worden onnodige transportbewegingen voorkomen. Niet alleen spaart dit onnodige transportkosten, maar ook de doorlooptijd wordt hiermee vaak verkort. Dit terwijl ook de tarieven ter plaatse gunstig zijn.

Ook voor het postale traject hebben wij door onderhandelingen met de postverwerkers en door ons grote drukwerkvolume goede prijzen kunnen verkrijgen, waar u als klant van profiteert.

Voor uitgevers van magazines zijn alle inkomsten te verdelen over drie bronnen: advertenties, abonnees en losse verkoop. Natuurlijk ben je dan ook zuinig op al je abonnees, dit is feitelijk core bussiness. Toch blijkt dat lang niet alle uitgevers dit in eigen beheer hebben. Het actueel houden van de database kost tijd en moeite, er is actie nodig bij het vertrek van abonnees. Door hier niet zelf bovenop te zitten loopt u echter wel kansen mis, bijvoorbeeld in de vorm van klantgerichte aanbiedingen.

Daarom heeft Bal Media een programma ontwikkeld waarmee een mutatie door de abonnee online kan worden uitgevoerd. Uw abonnementsbeheer wordt hierdoor zo gemakkelijk en inzichtelijk mogelijk, terwijl u de mogelijkheid krijgt om uw abonnees gemakkelijk direct te benaderen.

Bal Media heeft een passie voor goed drukwerk. Het gevoel van het papier, de geur van verse inkt, de uitstraling van een magazine of boek wat precies is geworden zoals gewenst, of misschien zelfs nog beter. Wij zien een toekomst waarin printmedia zijn charme niet verliest.

Toch kunnen we onze ogen niet sluiten voor de vaak teruglopende oplagen en advertentie-inkomsten. De nieuwe mogelijkheden van het digitale tijdperk brengen hierbij talloze uitdagingen, maar ook zeker oplossingen met zich mee. Zo kunt u “gewoon” een mooie advertentie in uw blad plaatsen. Maar u kunt ook kiezen om deze te koppelen aan digitale informatie, of zelfs directe bestelmogelijkheden aanbieden.

Bal Media heeft contacten gelegd om uitgevers de mogelijkheid te kunnen bieden tot ‘pick and pack’ oplossingen, bijvoorbeeld voor de nabestellingen van uitgaves (nalevering aan abonnees), maar ook voor de verkoop van commerciële producten (zoals shirts bij een voetbalmagazine of een heerlijke wijn bij uw lifestyle-magazine).

Dit biedt interessante mogelijkheden voor “interne”  e-commerce; zo kunt u ook gemakkelijk zelf producten verkopen. Door de efficiënte verwerking van orders en passende supply chain management bespaart u tijd en geld, terwijl de investering beperkt blijft. Echter ook richting bepaalde adverteerders kan dit een interessant aanbod vormen.

Uw drukwerk komt een stuk persoonlijker over als dit specifiek is afgestemd op uw relaties. Wist u dat dit nu mogelijk is voor talloze soorten drukwerk? Bij Variabel Data Printen (VDP) wordt het printproces aangestuurd op basis van een database.

Door middel van high quality digital print kan een kwaliteit gerealiseerd worden die vergelijkbaar is met offset drukwerk. In de simpelste vorm houdt dit in dat u de N.A.W. gegevens van de ontvanger kunt opnemen in bijvoorbeeld een standaardbrief, op basis van invoegvelden die gesynchroniseerd worden met een eenvoudige gegevenslijst (een zgn. mail merge).Dit is bijvoorbeeld toepasbaar voor adresseringen, persoonlijke antwoordkaarten, traceerbare tickets met unieke codes etc..

Het is echter ook mogelijk om dit verder door te trekken en uw documenten te voorzien van tekst- en beeldmaterialen die volledig op (een profiel van) de ontvanger zijn toegespitst. De technische ontwikkelingen maken hierin steeds meer mogelijk in een bovendien steeds (kosten)efficiënter proces.

Het aanhouden van de technische vereisten van het drukwerk is van groot belang om het beste resultaat te verkrijgen.

Loop voor het toezenden van de drukklare PDF de checklist na ter controle.

Voor de keuze van het juiste kleurprofiel raadpleegt u deze handleiding.

Na ontvangst van de door u getekende offerte –voor ons de order- kunnen wij desgewenst een rugdikte uit laten rekenen en/of een werktekening opsturen. Ook voor het berekenen van de juiste rugdikte kunt u contact met ons opnemen.

Loading

Genieten – Special Frankrijk

Drukwerk magazine Genieten special Frankrijk 390x390

Onschatbare klassieker

Life After Football

Gedrukt magazine Life After Football 390x390

Handwerken zonder grenzen

Gedrukt magazine Handwerken zonder Grenzen 188 390x390