Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Nieuws

Blijf op de hoogte via onze Nieuwsbrief. Ontvang nu ook vrijblijvend schitterende voorbeelden van ons Baltische drukwerk!

Comeback voor de boekenwinkel?

Boekenwinkels behoren bij de grote verliezers van de nieuwe economie. Des te boeiender is het bericht in The Wallstreet Journal dat Amazon van plan zou zijn 300 tot 400 fysieke boekhandels te openen. De stap van Amazon is een opvallende, na jaren van digitalisering van retail, maar staat niet op zich...

Nieuwe huisstijl: Bal Media – Creativity – Print Management – Fulfilment – Logistics!

Bal Media heeft via verschillende trajecten bijna 30 jaar ervaring in de optimalisering van grafische- en drukwerk-processen. In de huisstijl is lang gekozen voor een herkenbaar, eenduidig merk, met de focus op onze core bussiness: …

Infographic: Drukwerk staat sterk in Direct Mail

Direct Mail wordt door sommige marketeers nog wel eens afgedaan als 'ouderwets', of achterhaald. In plaats van een "duur", tastbaar product, schakelen zij door naar de goedkopere digitale alternatieven. In deze infographic komt de toegevoegde waarde van papier weer duidelijk naar boven: Direct Mail is verre van dood!

Papier: groener dan je denkt

Wist u dat papierverbruik helemaal niet zo milieu-onvriendelijk is? De productie is steeds energiezuiniger, terwijl met verantwoord bosbeheer het beboste gebied juist groeit. Laat die persen maar draaien!

Hello from Latvia – Visie van een Drukker

Mūkusala is misschien wel één van onze meest gewaardeerde exclusieve drukpartners. Niet alleen omdat zij schitterend drukwerk leveren, voor de scherpe prijzen en zelfs niet specifiek vanwege de gemakkelijke en efficiënte samenwerking. De basis voor de uitmuntende samenwerking ligt in de kern: net als Bal Media zelf is Mūkusala vanaf de dag van oprichting gefocust op doorlopende innovatie en een klantgerichte houding!

Tallinn: draadloos monument

Zonder moeite kunnen we de drie Baltische staten opdreunen, Estland, Letland en Litouwen. Maar op de vraag bij welk land de hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn horen, moeten we het antwoord schuldig blijven. Het tekent de beperkte kennis over de jongste en misschien wel meest dynamische Europese landen. Met Estland als het beste Europese jongetje van de klas.

Marketeers: gebruik toch papier

Wat blijkt? De ROI van advertenties in printmedia zijn het hoogst! Wat uitgevers allang weten wordt hiermee nogmaals bevestigd: het gerichte bereik zorgt voor hoge impact en rechtvaardigt de kosten.

Nederland en de Balten: eeuwenoude banden

Hoewel Bal Media trots is op de innovatieve samenwerking met drukkerijen in de Baltische staten, zijn de banden tussen Nederland en de Baltische staten al eeuwen oud. Zo kennen wij de eerste uitgever en drukker van Riga, Nikolajs Mollïns, beter onder de naam Niclaes Mollijns.

Mythes en feiten over het gebruik van papier

Nu digitale technologie een vlucht neemt en een steeds belangrijkere rol in ons dagelijkse leven inneemt, wordt het gebruik van papier geregeld niet erg positief benaderd. Maar wat zijn er nu eigenlijk voor fabels en feiten omtrent het gebruik van papier, en de invloed op het milieu?

Nieuwste pers in Letland

In 2015 voegt een van onze partners in Letland weer een geavanceerde nieuwe heatset pers aan zijn machinepark toe. De inrichting van de drukkerij wordt hier ook op aangepast en nog efficiënter gemaakt. Hierdoor wordt de maximale capaciteit significant verhoogd en blijft een optimale doorlooptijd en uitstekende, consistente kwaliteit gegarandeerd.